От България, компанията Efreet YoYos е кръстена на първия ни проект, а именно създаването на „първото“ огнено йо-йо.

Под „първо“ имаме предвид такова, което е unresponsive, много стабилно и има дълго време за sleep. Такова, с което можете да правите всички трикове както обикновено и да играете без ръкавици, докато гори (макар и за кратко).
Целта ни е да въвеждаме иновации на пазара на йойо. Огненото йойо не е единствената идея, която имам предвид. Ако успеем (от гледна точка на бизнеса), ще видите и други нови прототипи на „интересни“ (в известен смисъл) модели.
Никога не сме имали намерение да правим „обикновени“ йо-йота. Има много компании, които правят невероятни йо-йота, и нито за миг не сме мислили, че можем да се конкурираме с тях. Ставаше дума за иновация и внасяне на нещо ново в общността.
Тогава се появиха първите прототипи на огненото йо-йо и когато ги пробвахме, останахме без думи. Качеството, гладкостта, времето за въртене, цялостната форма, теглото и усещането наистина ни изумиха. Нека кажем, че играем с йо-йо от 10 години.
Имаме огромна колекция от всякакви видове йо-йота от висок клас от всякакви компании. И все пак любимото ми йо-йо е Efreet 64. То е всичко, което някога сме искали от едно йо-йо. То е просто… перфектно.
Все още не бяхме готови да инвестираме в „обикновени“ йо-йота, докато не чухме производствената цена. Говорим за йо-йо от алуминий 7075, промито с киселина, идеално гладко, с 10 топчета с вдлъбнат лагер и ръчно изработена дървена кутия за по-малко от 100 USD RRP.
След като купихме йо-йо от висок клас на стойност 1000 долара, се озовахме в ситуация, в която харесвахме по-евтините йо-йота за 40-60 долара… много повече.
Нашата цел когато става въпрос за обикновени йо-йота, е да осигурим възможно най-високо качество и възможност за игра. Това винаги е на първо място. Достъпната и евтина цена е само бонус, поради факта, че производството в България е много по-евтино, отколкото в други страни.

Показване на 10 резултата