Firetoys е основана в Лондон през 1999 г. от приятелите от университета Ян и Морган. Доставката на първокласни продукти онлайн в такава индустрия се оказва изключително успешна в началото на електронната търговия.

През 2003 г. Firetoys се премества в крайморския град Брайтън. Там създават своя нов главен офис, производствено предприятие и център за дистрибуция. Проектирането и производството на много нови и иновативни продукти стимулира бързия растеж на компанията. Фокусът им е върху висококачественото оборудване, произведено в Обединеното кралство, а не върху по-евтините вносни стоки от Далечния изток. Това бързо утвърди компянията като водещ доставчик на цирков и жонгльорски реквизит в Обединеното кралство и ЕС.

През 2006 г. се налага преместване на дейността в много по-големи помещения. Това е за да може да продължи бързото разрастване на компанията. Те намират своя нов дом в екологичния бизнес център Westergate. Това продължава 14 години, когато най-накрая закупуват свой собствен склад с площ 10 000 кв. м в Shoreham-by-Sea, където се намират и до днес.

През 2015 г. те стартират дейността си в САЩ, а през 2016 г. откриват първия си център за дистрибуция в САЩ в Синсинати, Охайо. Той служи да обслужва тяхната северноамериканска клиентска база. В началото на 2019 г. те се преместват в блестящото бижу на източното крайбрежие – Ню Джърси.

Тяхната репутация за отлично обслужване на клиентите, светкавично бързо изпълнение на поръчките и фокус върху най-високото качество доведе до това, че те преобразиха своята индустрия. Като вдигнаха летвата до такова ниво, цялата индустрия за производство на реквизит за умения беше принудена да последва техния пример.

Ръководството и висшият екип на компанията са по-силни от всякога и имат много нови вълнуващи проекти, които предстои да стартират през следващите месеци и години.

Показване на единичен резултат