Trompos Space е испанска компания, която е отдадена на иновациите.

Доказателство за това са броят на моделите, които пуска на пазара всеки сезон. Също така и иновациите в сектора, като например пумпали, изработени от луминисцентен материал, които светят в тъмното. DVD с уроци за научаване на трикове, а отскоро и луминисцентни въжета.
Всички тези нововъведения позволиха на компанията да се утвърди като една от най-иновативните компании в сектора на играчките.
През 2005 г. на Хавиер Кабалеро му хрумва идеята да възобнови традиционната игра и решава да произвежда дървени пумпали под търговското име Juguetes Clásica. Първоначалното му намерение е децата отново да се забавляват на улицата с играта, която е присъствала в детството на всички нас.
Първоначално пумпалите се изработват ръчно на класически дървен струг. Малко по малко търсенето се увеличава и Хавиер осъзнава, че трябва да се разграничи от останалите пумпали на пазара.
Тогава той променя дизайна на традиционните пумпали и решава да им придаде нов облик, като използва ярки цветове и симулира текстури. Той ги изрисува с много цветове и различни по вид интересни текстури.
Пумпалите скоро се превърнаха в задължителна придобивка за децата. Скоро нямаше училищен двор, в който някое дете да не си играе с някой класически пумпал. Днес дървените пумпали на Хавиер Кабалеро са високо ценени сред колекционерите. И без съмнение са основоположници на това, което днес е компанията.
Акробатичните пумпали, благодарение на своя дизайн, позволяват изпълнението на трикове и осигуряват часове на забавление, в които ограничението е само във въображението на детето.
В Испания тази играчка е напълно непозната, но в Латинска Америка и Съединените щати тя е много популярна.
През 2009 г. компанията патентова лагер в пумпалите и се ражда така нареченият roller top. Първият модел, който Trompos Space пуска на пазара с версия на въртящ се връх (връг с лагер), е Saturno.
Този разграничителен елемент предизвика сензация сред малчуганите, тъй като им позволяваше да изпълняват трикове и акробатики, които бяха невъзможни за изпълнение с върховете с фиксиран връх (без лагер).

Показване на 10 резултата